המוצר נוסף לסל הקניות:
טיפים לשמירה על סוגי פירות בקיץ
ימי הקיץ החמימים והנעימים כבר הגיעו אלינו, ואיתם יתרונות ודברים חיוביים רבים. אחד מיתרונות אלו הינם פירות הקיץ האהובים, שהם למעשה שם כולל לכל סוגי הפירות העונתיים שמבשילים בעונת הקיץ, כמו אבטיח, מלון, ענבים, ועוד. אולם, עונת הקיץ גם מציבה בפנינו אתגר בשמירה על הפירות השונים, וזה יהיה נושא המאמר שלפניכם.
האתגרים שמציב הקיץ לפירות העונתיים
אין זה משנה אם מדובר בפרי עצמו על שפת הים, מגשי פירות וסלסלת פירות או כל תצורת הגשה אחרת. פירות שנמצאים בטמפרטורת החדר לאחר שהם יצאו מקירור, ובטח שלאחר שטיפתם, חשופים לתהליך ריקבון. חודשי הקיץ, המאופיינים בטמפרטורה ואחוזי לחות גבוהים במיוחד עשויים להאיץ את התהליך הזה, ולמעשה להקשות על שמירת הפירות.
מקררים תעשייתיים ומסחריים
מקררים תעשייתיים או מקרר מסחרי הינם אפשרות אחד לשמירה על הפירות. אמנם לא לכל אחד ואחת מאיתנו יש מקרר מסוג כזה בביתו, אך חשוב לציין שמקררים אלו מגיעים במגוון גדלים וסוגים ודווקא הם כן יחסית נפוצים בקרב אנשים פרטיים, ובמיוחד בקרב מסעדות שונות, סופרמרקטים ועוד. לכן, ככל שבאפשרותכם לשמור על הפירות במקום קריר כגון מקרר תעשייתי חזק שמאפשר לשלוט בטמפרטורה ובתנאים השונים בהתאם לסוג הפרי, כך מומלץ לעשות. במידה ואין ברשותכם אפשרות כזו, גם שמירה על הפירות במקרר פרטי רגיל הינה דבר שעשוי להתאים.
מה ההבדלים בין הפירות השונים?
כיוון שיש המון פירות עונתיים בקיץ, נדון רק במספר מצומצם של פירות פופולריים במיוחד שיותר סביר שיהיה כמעט בכל בית ובית ענבים מומלץ לשמור בקירור בתוך אריזה נפרדת וללא שטיפה. זו יכולה להיות האריזה שבה הם נרכשו או כל קופסה אחרת שמתאימה לכך. את השטיפה יש לבצע רק טרם האכילה, ומומלץ להפריד בין האשכולות השונים באמצעות מספריים כדי לא לתלוש ענבים מן האשכולמלון ואבטיח הינם שני פירות שאינם מצריכים שטיפה כלל.
מה שהם כן מצריכים הינו אחסון בקירור, ורצוי שהאחסון יהיה בשלמות. מדובר בפירות עתירים בנוזלים, ולכן, מומלץ לחתוך את המלון או האבטיח רק לפני מועד ההגשה כדי לשמור על לחות הפרי. אין זה אומר שלא ניתן לאחסן את הפירות האלו לאחר שחתכנו אותם, אלא פשוט שמשך הזמן שבו הם יהיו טריים יהיה קצר יותר. מנגו ואננס.
שני פירות טרופיים אהובים במיוחד שמסמלים קיץ ואווירה אקזוטית אצל אנשים רבים. כיוון שאלו פירות שלעיתים נמכרים בסופרמרקטים ובשווקים השונים כשהם עדיין אינם טריים לגמרי, מומלץ לאחסן אותם דווקא מחוץ למקרר עד שהם יבשילו לחלוטין, ולאחר ההבשלה מומלץ לאחסנם במקרר.
כמו כן, את האננס והמנגו מומלץ לחתוך לפני מועד ההגשה, אך בדומה למלון ואבטיח, אין זה אומר שלא ניתן לאחסנם בקירור לאחר שחתכנו אותם, אלא פשוט שמשך הזמן שהם יחזיקו יהיה קצר יותר